-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
De Tenuta Antonini Hydria Pecorino d'Abruzzo is een heerlijk verfrissende, toegankelijke Italiaanse witte wijn, gemaakt voor het genieten van zorgeloze uurtjes. De pure Pecorino, een inheemse witte druivensoort uit Midden-Italië, is een prachtige vertegenwoordiger van witte wijn uit de regio Abruzzo.
De Tenuta Antonini Hydria Pecorino d'Abruzzo glinstert strokleurig met gouden reflecties in het glas. Het boeket van de witte wijn is stimulerend divers. Het combineert tonen van witte perzik, tropisch fruit en bloemige tonen (lavendel). Er zijn ook harmonieuze tonen van honing en vanille. In de mond is de Pecorino droog, zacht en vol. De wijn van Tenuta Antonini heeft een fijne mineraliteit, een goede structuur en gaat langer mee met balsamico nuances.
Het wijnhuis bevindt zich in Ancarano. De gemeente ligt iets meer dan 20 kilometer van de Adriatische kust (in het oosten), terwijl het gebied in het westen wordt gedomineerd door de nabijgelegen bergketens Gran Sasso en Monti della Laga. Verkoelende winden ventileren de wijngaarden van Tenuta Antonini en brengen ook de hoge temperatuurverschillen tussen dag en nacht met zich mee. Ideale omstandigheden voor de druivensoorten van de wijnmakerij om perfect te rijpen en hun volledige aromatische diepte te ontwikkelen.
Geniet van de Tenuta Antonini Hydria Pecorino d'Abruzzo bij een drinktemperatuur tussen de 10 en 12 graden. Deze witte wijn uit Italië is goed gekoeld een perfect aperitief. Tegelijkertijd is het een zeer goede begeleider van middelgerijpte kazen, wit vlees, schaaldieren (garnalen, kreeft) en recepten met truffels of paddenstoelen.
Jaargang | 2023 |
Houdbaar tot | 2027 |
Druivensoort | 100% Pecorino |
Regio | Abruzzen |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13.0 |
Restsuiker | |
Land | IT |
Ph waarde | |
GTIN | |
Zuurgraad |