-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
In het hart van Zuid-Afrika's Wijnroute 62 ligt de Robertson Valley, ook wel bekend als de Valley of Wine and Roses. Hier vinden we de populaire Springfield Winery. De wijnen van Springfield worden ambachtelijk en volgens oude methodes gemaakt. Zo werd de droge witte wijn Springfield Wild Yeast Chardonnay geboren. Zoals de naam al doet vermoeden (wilde gist), wordt Chardonnay gefermenteerd met natuurlijke wilde gisten die op de druivenschillen worden aangetroffen. Dit wordt ook wel spontane fermentatie genoemd. Zonder hout wordt de wijn gefermenteerd in ondergrondse cementtanks in een langzaam en delicaat proces dat tussen de 6 en 9 maanden kan duren.
Het resultaat is een prachtig open Chardonnay boeket met de geur van exotisch fruit. De smaak van de voor de fijnproever gecreëerde witte wijn is elegant met veel finesse, wat boter, karamel, citrus, mineraal en fris. De Springfield Wild Yeast Chardonnay heeft een lange afdronk.
Deze exotische wijn is een bijzondere traktatie bij een drinktemperatuur van 12-14°C. Lekker bij een frisse salade, bijvoorbeeld Caesarsalade of salade niçoise, gebakken scholfilet, maar ook kip.
Jaargang | 2023 |
Houdbaar tot | |
Druivensoort | Chardonnay |
Regio | Robertson Valley |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13.0 |
Restsuiker | 1.7 |
Land | ZA |
Ph waarde | 3.50 |
GTIN | |
Zuurgraad | 6.3 |