-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
De Pujanza Cisma is het vlaggenschip van de wijnmakerij Finca La Valcabada. De druiven komen van een honderd jaar oude wijngaard die een oppervlakte van slechts ongeveer 0,8 hectare beslaat en ongeveer 600 meter boven de zeespiegel ligt.
Dit beperkt het productievolume aanzienlijk en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze wijn elk jaar in strikt beperkte hoeveelheden aan klanten wordt verkocht. De wijngaard heeft een speciaal microklimaat, in een kleine vallei beschut door glooiende heuvels en diepe kleigrond.
De Pujanza Cisma is een rijpe, evenwichtige, zeer elegante wijn. De donkerrode tot bijna zwarte kleur van de wijn is helder en helder. In de neus subtiele fruitaroma's van rode en zwarte bessen. Zoals verwacht is de Pujanza Cisma zeer geconcentreerd en intens in de mond.
De 22 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten geeft de wijn een ongelooflijke complexiteit. Een wijn met een zeer goede lengte, goede balans en de volle smaak van Tempranillo. Een stabiele zuurgraad geeft de wijn ook een lang ontwikkelingspotentieel.
Iedereen die van Spaanse wijn houdt, moet deze Pujanza Cisma zeker eens proberen. De wijnrecensenten van deze wereld brengen ook hulde aan de Pujanza Cisma met de hoogste beoordelingen.
De wijnadvocaat: 93 punten
Tim Atkin: 96 punten/ wijn van het jaar
James Suckling: 92 punten
Guia Proensa: 99 punten
Guía Peñín: 95 punten
Categorie: Rode Wijnen
Jaargang: 2015
Houdbaarheid: 2035
Wijnmakerij/merk: Pujanza
Regio: Rioja
Land: Spanje
Druivensoort: Tempranillo
Smaak: droog
Alcoholgehalte: 14,5% vol
Aanbevolen drinktemperatuur: 16-18 °C
Inhoud: 0,75 liter
GTIN 8437002774264
Jaargang | 2015 |
Houdbaar tot | 2035 |
Druivensoort | Tempranillo |
Regio | Rioja |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 |
Restsuiker | |
Land | ES |
Ph waarde | |
GTIN | |
Zuurgraad |