-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Er zijn 93 punten in John Platter’s Wine Guide voor de Grand Plaisir. De prachtige blend van wijnhuis Plaisir de Merle is een compositie van wijnmaker Niel Bester van de druivensoorten Cabernet Sauvignon (59%), Cabernet Franc (20%), Malbec (12%) en Petit Verdot (9%).
De Zuid-Afrikaanse rode wijn schittert in het glas in een krachtig robijnrood. Het boeket is stimulerend veelzijdig. Noten van zwarte bessen, bramen, moerbeien en pruimen in harmonieus samenspel met hints van cederhout en gedroogde kruiden, evenals subtiele nuances van cacao en koffie. “Kruiden- en grafiettonen delen de spotlight met elegant fruit, donkere chocolade en zelfs gedroogde kruiden”, zegt Christine Rudman in Platter’s Wine Guide.
In de mond is de Grand Plaisir droog, heerlijk helder en vol. Met een boeiend aroma van rijpe kersen, bosbessen, pruimen en abrikozen. Er zijn ook fijne kruiden en fluweelzachte, perfect geïntegreerde tannines. Rudman schrijft over een “tannineruggengraat gewikkeld in het sappige fruit” die de Grand Plaisir een groter rijpingspotentieel geeft (tien jaar en zelfs langer).
De rode wijn uit de Paarlstreek rijpte 18 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Na de assemblage rijpte hij nog eens 6 maanden in eikenhouten vaten met een derde vulling. Geniet van de vlaggenschipwijn van Plaisir de Merle bij een hoogwaardige Wagyu Denver-steak, bijvoorbeeld met chimichurri, de Argentijnse saus. Maar ook solo gedronken, het is de perfecte metgezel voor het einde van de dag.
Jaargang | 2017 |
Houdbaar tot | 2028 |
Druivensoort | 59% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 12% Malbec, 9% Petit Verdot |
Regio | Paarl |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 |
Restsuiker | 2.8 |
Land | ZA |
Ph waarde | 3.64 |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.6 |