-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
In november 2015 werd deze zoete wijn gebotteld door Peter Falke Wines na een jaar rijping in gebruikte eikenhouten vaten. De pure Muscat d’Alexandrie (in Zuid-Afrika ook Hanepoot) is een intense smaakbeleving voor bijzondere gelegenheden.
De Peter Falke Leilani Muscat d’Alexandrie glinstert amber in het glas. Noten van oranjebloesem, zongedroogde abrikozen en honing, maar ook jasmijn en rozenblaadjes kenmerken het boeket van de dessertwijn.
In de mond laat de Leilani indruk achter met zijn fijne, evenwichtige zuurgraad en aromatische diepte (abrikozenaroma's op de voorgrond). De finale blijft heerlijk lang hangen.
“Charmante en elegante dessertwijn in Jerepigo-stijl”, zegt Greg de Bruyn in John Platter’s Wine Guide. Hij veredelt de Leilani Muscat d’Alexandrie met 4 van de 5 sterren. In Zuid-Afrika is ‘Jerepigo’ een veel voorkomende naam voor een zoete versterkte wijn in de stijl van Vin doux naturel, de zoete, versterkte dessertwijn van Franse oorsprong.
Geniet van deze zoete wijn uit de regio Stellenbosch op kamertemperatuur of licht gekoeld. Peter Falke Wines adviseert om de wijn niet langer dan een uur in de koelkast of wijnkoeler te bewaren. “Te veel koeling maakt de smaak dof.”
Ontdek deze Zuid-Afrikaanse Muscat d’Alexandrie bij een kip- of eendenleverpaté of bij een delicaat kaasplateau. Gewoon een nobel aperitief of de bekroning van een feestmaal.
Jaargang | |
Houdbaar tot | |
Druivensoort | Muscat d'Alexandrie |
Regio | Stellenbosch |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.5 |
Alcoholgehalte | 16.5 |
Restsuiker | 164.7 |
Land | ZA |
Ph waarde | 3.35 |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.1 |