-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Drie generaties nuchtere, traditiebewuste en innovatieve wijnmakers. Dit is waar het Italiaanse wijnhuis Cantina Paradiso voor staat, dat bekend staat om zijn weelderige rode wijnen. De pure Paradiso Posta Piana Negroamaro IGP Puglia is er één van. De Negroamaro-druiven groeien op klei- en kalksteengronden rond Cerignola in de regio Puglia. Milde winters en hete zomers maken deel uit van een uniek terroir.
In de laatste week van september is het dan eindelijk zover. De druiven voor deze heerlijke rode wijn worden geoogst. Na het ontstelen vindt maceratie plaats gedurende tien dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 25-28°C. Dit geldt voor een deel van de druiven. Het resterende deel wordt bij lagere temperaturen gemacereerd om de fruitsmaak te versterken. Na het persen wordt de rode wijn apart gerijpt. Een deel verblijft een jaar lang in barriques en de rest in roestvrijstalen tanks. Hierdoor wordt een beter evenwicht tussen fruit en specerijen bereikt. Na het bottelen rijpt de Paradiso Posta Piana Negroamaro IGP Puglia nog 2 maanden.
In het glas maakt de droge rode wijn uit Apulië indruk met zijn diepe robijnrode kleur. De neus is intens met vers kersenfruit, aardbeien en kruidige aroma's. In de mond is de Paradiso Negroamaro compact, zacht, evenwichtig en aanhoudend.
Drie generaties nuchtere, traditiebewuste en innovatieve wijnmakers. Dit is waar het Italiaanse wijnhuis Cantina Paradiso voor staat, dat bekend staat om zijn weelderige rode wijnen. De pure Paradiso Posta Piana Negroamaro IGP Puglia is er één van. De Negroamaro-druiven groeien op klei- en kalksteengronden rond Cerignola in de regio Puglia. Milde winters en hete zomers maken deel uit van een uniek terroir.
In de laatste week van september is het dan eindelijk zover. De druiven voor deze heerlijke rode wijn worden geoogst. Na het ontstelen vindt maceratie plaats gedurende tien dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 25-28°C. Dit geldt voor een deel van de druiven. Het resterende deel wordt bij lagere temperaturen gemacereerd om de fruitsmaak te versterken. Na het persen wordt de rode wijn apart gerijpt. Een deel verblijft een jaar lang in barriques en de rest in roestvrijstalen tanks. Hierdoor wordt een beter evenwicht tussen fruit en specerijen bereikt. Na het bottelen rijpt de Paradiso Posta Piana Negroamaro IGP Puglia nog 2 maanden.
In het glas maakt de droge rode wijn uit Apulië indruk met zijn diepe robijnrode kleur. De neus is intens met vers kersenfruit, aardbeien en kruidige aroma's. In de mond is de Paradiso Negroamaro compact, zacht, evenwichtig en aanhoudend.
Ideaal om te proeven bij rijpe kazen en braadstukken bij een drinktemperatuur van 16-18°C.
Jaargang | 2021 |
Houdbaar tot | 2026 |
Druivensoort | Negroamaro |
Regio | Apulien |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.0 |
Restsuiker | |
Land | IT |
Ph waarde | |
GTIN | |
Zuurgraad |