-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Op het etiket van de Paradiso 1954 Primitivo IGP Puglia zie je het jaartal 1954 duidelijk zichtbaar. 1954 is het jaar waarin wijnmakerij Paradiso werd opgericht. Gelegen in de Zuid-Italiaanse regio Puglia, die op de kaart de hak van de laars vormt, vinden we het landgoed. Onder leiding van de kleinzoon van de oprichter presenteert de wijnfamilie ons een paradijselijke Primitivo.
Bodem en klimaat creëren het perfecte terroir voor de wijnstokken. De oogst vindt plaats in de laatste week van augustus, wanneer de druiven volledig rijp en zeer aromatisch zijn. Na het ontstelen volgt een zachte persing en een maceratie van 15-20 dagen met fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de puree eruit geperst. De resulterende wijn rijpt twee maanden in roestvrijstalen tanks en vervolgens nog eens 12 maanden in barriques, waarna de rode wijn gedurende drie maanden terugkeert naar roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de Primitivo gebotteld en rijpt nog vier maanden op fles voordat hij op de markt komt.
Een lust voor het oog, de Paradiso 1954 Primitivo IGP Puglia heeft een ondoordringbare robijnrode kleur met granaatreflecties. Zeer intens en complex in de neus, rood fruit, gedroogde pruimen, marasca en mirte karakteriseren het aroma. Het boeket is heerlijk bloemig en verwent met kruidige kruidnagelgeuren. De body is vol en de aanwezige tannines zijn goed geïntegreerd. De mooie zuurgraad is soepel en evenwichtig. De Primitivo is volhardend in de afdronk.
De droge rode wijn uit Italië is een heerlijke begeleider van pasta met lekkere sauzen, gegrild vlees of rijpe kaas.
Jaargang | 2021 |
Houdbaar tot | |
Druivensoort | |
Regio | |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0,75 liter |
Alcoholgehalte | |
Restsuiker | |
Land | |
Ph waarde | |
GTIN | |
Zuurgraad |