Farnese Fantini Don Camillo Sangiovese Terre di Chieti IGT
-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
De Farnese Fantini Don Camillo Sangiovese Terre di Chieti streelt je smaakpapillen met fruitige en kruidige aroma's. De levendige rode wijn uit Abruzzo ontvouwt zijn complexe boeket zodra de fles wordt ontkurkt.
De Farnese Fantini Don Camillo Sangiovese Terre di Chieti komt uit de befaamde teeltregio Abruzzo en zal u bevallen met zijn Italiaanse karakter. Met zijn donkere karmozijnrode en violette reflecties zorgt de Farnese Fantini Don Camillo Sangiovese Terre di Chieti al voor opschudding in het wijnglas. Het boeket verspreidt een opwindende geur van donkere wilde bessen en tonen van kruiden zoals kaneel en vanille. Deze speelse rode wijn is spontaan fruitig in de mond en prikkelt de zintuigen met aroma's van kersen, zoethout, vanille en licht bloemige facetten. Met zijn fluweelzachte textuur is deze wijn een genot bij het drinken en scoort hij met zijn langdurige afdronk.
Het uitstekende huis Farnese Vini is al drie keer bekroond als beste wijnmakerij van Italië door wijnexpert Luca Maroni. Drink deze rode wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18 °C bij hartige vleesgerechten zoals lamsstoof met bonen, gestoofde runderwangetjes met ratatouille, salami of pittige kazen.
Categorie: Rode Wijnen
Jaargang: 2021
Houdbaarheid: 2029
Wijnmakerij/merk: Fantini Group Farnese
Regio: Abruzzen
Land: Italië
Druivensoort: 90% Sangiovese en 10% Cabernet Sauvignon
Smaak: droog
Alcoholgehalte: 13,5% vol
Restsuiker: 6,2 g/l
Sluiting: natuurkurk
Aanbevolen drinktemperatuur: 16-18 °C
Inhoud: 0,75 liter
GTIN 8019873677532
Jaargang | 2022 |
Houdbaar tot | 2030 |
Druivensoort | 90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon |
Regio | Abruzzen |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 |
Restsuiker | 6.2 |
Land | IT |
Ph waarde | |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.6 |