Casisano Colombaiolo Brunello Di Montalcino Riserva DOCG
-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Elegantie, structuur en harmonie komen samen in de Colombaiolo. Deze uitstekende Brunello Riserva komt van een enkel perceel op een van de meest hoogwaardige locaties ten zuidoosten van Montalcino.
Een eersteklas Italiaanse rode wijn. Casisano omvat 22 hectare aan wijngaarden van Sangiovese Grosso. Er zijn momenteel 10 percelen met elk een eigen karakter, bepaald door de samenstelling van de bodem en de hoogte, tussen 400 en 480 meter.
De fermentatie vond plaats in houten vaten van 70 hl bij een gecontroleerde temperatuur van 28-30°. Tijdens de fermentatie, die 20-25 dagen duurde, werd de puree dagelijks rondgepompt. Dit werd gevolgd door een rijping van 4 jaar in Sloveense eikenhouten vaten van 18 en 25 liter. Nadat de Casisano Colombaiolo Brunello Di Montalcino Riserva DOCG gebotteld was, rijpte deze nog 6 maanden.
In het glas is de rode wijn intens robijnrood. De geurnoten zijn complex en delicaat. Door de lange rijping komen zoete kruiden en tonen van fruit samen. In de mond is de Casisano Colombaiolo Brunello Di Montalcino Riserva DOCG streng met rijpe en fluweelzachte tannines. Structuur en elegantie zijn in balans, de afdronk is fris en harmonieus.
Deze rode wijn is een bijzonder genot bij een drinktemperatuur van 18°C en heerlijk bij rood vlees, stoofschotels, wild gevogelte, paddenstoelen of truffels.
Categorie: Rode Wijnen
Jaargang: 2013
Houdbaarheid: 2033
Wijnmakerij/Merk: Podere Casisano
Regio: Toscane
Land: Italië
Druivensoort: Sangiovese Grosso
Smaak: droog
Alcoholgehalte: 14,0% vol
Restsuiker: 2,2 g/l
Aanbevolen drinktemperatuur: 18 °C
Inhoud: 0,75 liter
GTIN 8004645303207
Jaargang | 2013 |
Houdbaar tot | 2033 |
Druivensoort | Sangiovese Grosso |
Regio | Toskana |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.0 |
Restsuiker | 2.2 |
Land | IT |
Ph waarde | |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.8 |