-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Complexe, intens fruitige tonen van gedroogde kersen, donkere pruimen en dadels kenmerken het boeket van de Bouchard Finlayson Hannibal 2018. Het fascinerend complexe boeket biedt ook tonen van tabak en groene olijven, evenals nuances van truffel en menthol.
In de John Platter’s Wine Guide krijgt deze rode wijn uit Zuid-Afrika 93 punten. Criticus Cathy Marston herkent kersenfruit, leer, wild en specerijen.
Deze ongewone blend van 42% Sangiovese, 17% Nebbiolo, 15% Pinot Noir, 12% Shiraz, 7% Mourvedre en 7% Barbera laat ook een indruk achter in de mond. De droge rode wijn uit de Hemel-en-Aarde-vallei, niet ver van Walker Bay in de Zuid-Atlantische Oceaan, heeft een medium body en tegelijkertijd een heerlijk stimulerende zuurgraad. De soepele tannines zijn vakkundig geïntegreerd. De finale wordt gedragen door een mooie kruidigheid en blijft lang hangen. De Bouchard Finlayson Hannibal zal tot 2028 een genot blijven.
De individuele, zorgvuldig geoogste druivensoorten werden afzonderlijk gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waar ze bijna een jaar rijpten. Bijna een kwart van de vaten was nieuw. Na talloze proeverijen creëerde Bouchard Finlayson vervolgens een definitieve blend die een paar maanden rijpte voordat hij werd gebotteld.
De naam komt van iets bijzonders: aangezien deze Zuid-Afrikaanse rode wijn belangrijke druivensoorten uit de wijnbouw in Italië en Frankrijk combineert, is de naam Hannibal bedoeld om te doen denken aan de Carthaagse generaal. In een legendarische campagne met een groot aantal olifanten stak hij in de derde eeuw voor Christus de Alpen over van Frankrijk naar Italië om een Romeinse aanval (Tweede Punische Oorlog) te voorkomen.
De Bouchard Finlayson Hannibal 2018 is een uitstekende compositie van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De robijnrode wijn kenmerkt zich bovendien door het feit dat hij een veelzijdige eetgezel is. Ontdek het bijvoorbeeld bij de Indiase keuken of bij geitenkaas op brioche toast. Als u iets ongewoons wilt proberen, de rode wijn uit de provincie West-Kaap is ook een ideale begeleider van vis Vindaye, typisch voor de keuken van Mauritius.
Jaargang | 2020 |
Houdbaar tot | 2032 |
Druivensoort | 41% Sangiovese, 26% Nebbiolo, 10% Barbera, 9% Shiraz, 8% Pinot Noir, 6% Mourvedre, |
Regio | Hemel en Aarde Valley |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.0 |
Restsuiker | 1.6 |
Land | ZA |
Ph waarde | 3.46 |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.3 |